Sportbedrijf Deventer schenkt vanaf 1 augustus eerlijke Deventer Koffie in al haar accommodaties.

Lancering Deventer Koffie bij de SchegDirecteur Aschwin Lankwarden van Sportbedrijf Deventer en Ruud Boon van Deventer Koffie namen alvast de eerste kop koffie op het nieuwe buitenterras van De Scheg.

Deventer Koffie is gemaakt van arabica- en robustabonen. De koffiebonen worden rechtstreeks aangekocht bij koffieboeren uit het Ugandeese Kibinge. Door de koffielijn tussen de koffieboeren en diverse Deventer bedrijven en organisaties is Deventer Koffie ontstaan.

Heerlijk en eerlijk

“Het is mooi dat we heerlijke en eerlijke koffie kunnen schenken. Daarnaast is het een mooi Deventer product dat door heel veel Deventer partijen gedragen wordt”, vertelt directeur Aschwin Lankwarden van Sportbedrijf Deventer tijdens de ondertekening van het contract.

Circulaire economie

Ruud Boon van Deventer Koffie is ontzettend blij met de samenwerking. “Er komen binnen Sportbedrijf Deventer dagelijks vele bezoekers, dit is dan ook een welkome aanvulling voor Deventer Koffie. De opbrengst geven we voor een deel terug aan de koffieboeren in Uganda, zodat ze de coöperatieve productie op gang kunnen blijven houden. Een mooi stukje circulaire economie. Daarnaast worden er van de opbrengst trainingen gegeven aan jongeren uit het gebied Kibinge die ook een eigen koffiebedrijfje willen starten.”

Boek een arrangement

De lancering van de koffie werd niet voor niets gedaan op het nieuwe buitenterras van De Scheg. Deze spiksplinternieuwe locatie van De Scheg is sfeervol ingericht en biedt diverse mogelijkheden voor een feestje met familie, een gezellig teamuitje of een interessante bijeenkomst. Zakelijke arrangementen zijn af te sluiten met een lunch of barbecue op het buitenterras. En natuurlijk ontbreekt hier het lekkere kopje Deventer Koffie niet.